Mycket praktiskt med bröd med inbyggt pålägg. Synnerligen goda!

Till 20 portionsbröd

1 pkt jäst, 50 g, för söta degar
0,5 dl mörk brödsirap
0,5 liter 37-gradigt vatten
1,5 dl grovriven Västerbottenost, ca 50 g (vi tog mer)
1,5 msk krossade fänkålsfrön
14 dl vetemjöl special, 840 g + 0,5 dl till utbakning
1,5 msk strösocker
1 ägg till pensling
1 msk salt
Hel stött fänkål och gourmetsalt till garnering
0,5 dl matolja

Gör så här:

Kör jäst, vatten, fänkålsfrö, strösocker, salt, matolja och sirap i hushållsmaskin tills jästen löst sig.

Tillsätt osten och sedan mjölet, lite i taget. Spara 0,5 dl till utbakning.

Kör degen ca 5 minuter.

Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.

Rulla bullar som väger ca 75 g st, placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt dem jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 18 minuter, tills de fått fin färg.