4 pers

600gr oskalade räkor 2 msk matlagningsmjöl
2+1msk smör 3 dl vispgrädde
2-3msk finhackad scharlottenlök 3-4msk konc hummerfond
2msk tomatpure 2,5 dl torrt vitt vin
5dl fiskbuljong 1 krm salt
200gr pastasnäckor 1/3 kryddmått cayenpeppar
200gr grekisk fårost i tärningar Vitlöksbaugetter

Skala räkorna ( Vi lyxade med färska ) och spara skalen.

Fräs räkskalen i 2msk smör tillsammans med löken.

Låt puren fräsa med en kort stund.

Pudra över mjöl och rör om väl.

Späd med buljong, vin, hummerfond och gräddeunder omrörning och uppkokning.

Låt soppan koka sakta ca 10min.

Koka under tiden pastasnäckorna i lättsaltat vatten.

Sila soppan noga genom finmaskig sil

Smaka av med salt och peppar. Här såg jag med egna ögon Morgan smyga i en dask strösocker också.

Vispa slutligen i en liten klick kallt smör.

Servera soppan i heta tallrikar ( våra var kalla ) med sina tillbehör i skålar bredvid.

(Ha, vi la det direkt i soppan för att spara disk)

Luta er tillbaks, sträck ut handen och fatta det lätt immiga vinglaset och läppja på innehållet samtidigt som du med fast blick studerar innehållet i tallriken.

Ställ tillbaks glaset och fatta den ljumma vitlöksbaugetten och bryt av en bit som du sedan doppar i soppan.

Ja, det är i dessa stunder det är så förbenat lätt att vara människa.