6-8 port

1 hare, flådd och urtagen
MARINAD
1 1/2 msk vetemjöl
1 flaska rött vin
100g championer eller 1 st 1/8 burk
1 lagerblad
1 1/2-2 tsk salt
6 kryddpepparkorn
100g sidfläsk
2 kryddnejlikor
1 dl syltlök
1 kryddmått timjan
margarin eller smör
2 vitlöksklyftor
persilja

Skölj och torka haren väl in- och utvändigt, stycka den i portionsbitar.

Blanda alla ingredienserna till marinaden, låt haren ligga i marinaden ca 12tim.

Ta upp bitarna och torka dem väl, bryn dem i matfett i en gryta.

Krydda med salt, strö över mjölet, späd med den silade marinaden så att det nätt och jämnt täcker köttet. Låt grytan koka ca 1 tim.

Skär sidfläsket i tärningar, skiva championerna, bryn fläsket och svampen i matfett.

Blanda ner fräset i grytan tillsammans med syltlöken.

Koka ytterligare ca 15min eller tills köttet känns mört.

Strö klippt persilja över.

Servera med kokt potatis.