8-9 pers

Moussen:

4 gelantinblad, 350gr hallonpure, (400)gr italiensk maräng, 350gr grädde.

Mixa hallonen och sila bort kärnorna.

Maräng:

(300gr) 3st äggvitor, 25gr socker, 325gr socker, 95gr vatten.

Vispa äggvitorna och socker (25gr) till hårt skum.

Blanda 325gr socker och vattnet, värms till 120 grader exakt.

Blandningen hälls i under vispning, fortsätt vispa till hårt skum = maräng.

Ställ maräng åt sidan.

Vispa grädden krämig.

Smällt gelantin i lite av puren som värmes upp och häll detta i resten av puren, blanda i marängen och vänd ner grädden och blanda väl.

Låt stå i kylskåpet.

Forma med två varma blöta skedar, äggliknande bollar av hallonmoussen. Lägg bollarna i en rad tvärs över tallriken. Garnera vinkelrätt med färska hallon och stick i ett par äppelchips.

Äppelchips tillverkade kvällen innan genom att tunt skiva några äppel vilka koktes lätt och doppades i varm sockerlag varefter de placerades på en bakplåt i 75gradig ugn över natten.

Chipsen användes som garnering och tilltugg till moussen.