8-9 pers
Moussen:
4 gelantinblad, 350gr hallonpure, (400)gr italiensk maräng, 350gr grädde.
Mixa hallonen och sila bort kärnorna.
Maräng:
(300gr) 3st äggvitor, 25gr socker, 325gr socker, 95gr vatten.
Vispa äggvitorna och socker (25gr) till hårt skum.
Blanda 325gr socker och vattnet, värms till 120 grader exakt.
Blandningen hälls i under vispning, fortsätt vispa till hårt skum = maräng.
Ställ maräng åt sidan.
Vispa grädden krämig.
Smällt gelantin i lite av puren som värmes upp och häll detta i resten av puren, blanda i marängen och vänd ner grädden och blanda väl.
Låt stå i kylskåpet.
Forma med två varma blöta skedar, äggliknande bollar av hallonmoussen. Lägg bollarna i en rad tvärs över tallriken. Garnera vinkelrätt med färska hallon och stick i ett par äppelchips.
Äppelchips tillverkade kvällen innan genom att tunt skiva några äppel vilka koktes lätt och doppades i varm sockerlag varefter de placerades på en bakplåt i 75gradig ugn över natten.
Chipsen användes som garnering och tilltugg till moussen.
Senaste kommentarer