Vi hittade detta i tidningen MENY

8 bitar
Fyllning
125gr rumstempererat smör

1dl strösocker

1 ägg

4dl vetemjöl

Maräng

3 äggvitor

2dl strösocker
2-3 citroner

3äggulor

125gr smör

2dl strösocker
1. Knåda smör socker och ägg smidigr. Rör ner mjölet och samla tille n deg. Låt vila kallt 1tim.

2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform. Grädda 10min. Låt svalna.

3. Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.

Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.

4. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämt på citronpajen. Grädda i 3min.

Nam nam !