Vi hittade detta i tidningen MENY
8 bitar
Fyllning
125gr rumstempererat smör
1dl strösocker
1 ägg
4dl vetemjöl
Maräng
3 äggvitor
2dl strösocker
2-3 citroner
3äggulor
125gr smör
2dl strösocker
1. Knåda smör socker och ägg smidigr. Rör ner mjölet och samla tille n deg. Låt vila kallt 1tim.
2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform. Grädda 10min. Låt svalna.
3. Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.
Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.
Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
4. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämt på citronpajen. Grädda i 3min.
Nam nam !
Senaste kommentarer