Ca 12st
Underbar efterrätt!

100gr smör

2msk ljus sirap

11/2dl socker

1/2dl vetemjöl

2 msk mjölk

100gr mandelspån

vaniljglass och citronmeliss

Sätt ugnen på 150°C, lägg bakplåtspapper på 3 plåtar

Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med sirap, socker,mjöl och mjölk. Rör lite då och för det får inte koka, lyft av kastrullen och rör ner mandeln.

Klicka ut 11/2 msk smet i 4 klickar / plåt, smeten flyter ut ordentligt under gräddningen men bred ändå ut den lite med baksidan av en sked.

Grädda en plåt åt gången 10-12 min mitt i ugnen, passa noga. de ska få en jämn gyllenbrun färg och låt dem sen svalna ett par minuter på plåten. Lyft försiktigt med en stekspade och lägg de över uppochnervända koppar så det formas som skålar och låt kallna.

Värm ett paket frysta hjortron (225gr) tillsammans med 2 msk socker, 1 stjärnanis , 2msk whisky och 3/4dl vatten i en kastrull. Sjud några minuter, rör då och då.

Fyll korgarna med vaniljglass och varma hjortron, garnera med citronmeliss.

Ät och njut gärna med lite sött i glaset.

111111
Carl hittade detta i tidningen Menu och det skall han ha heder för det var bara såååå gott efter viltgrytan.