4 pers
Fisk när den är som bäst !
4-8 byxade aborrfilefileer, vi använde kummel.
6 skivor bacon, strimlade.
16st ca pilgrimsmusslor.
Lättkokta grönsaker, vi hade bla sparris.
Citron
Kokt potatis
Till såsen.
2dl torrt vitt vin.
1/2-1msk fiskfond.
2 charlottenlökar, finhackade.
50gr osaltat smör.
1-2msk grädde.
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Häll bort fettet i pannan men behåll bottenskrapet. Skär varje mussla i tre skivor, salta och peppra dem lätt. Sänk värme och stek musslorna 1-2 min på varje sida. Ta upp och håll varmt.
Salta och peppra fisken, vänd i mjöl och skaka bort överflödet. Stek i smör 2-3min på varje sida. Ta upp och håll varmt.
Vispa ur pannan med vin, fond och scharlottenlök, koka ett par minuter och sila ner i en såskastrull. Koka ihop till hälvten återstår, ta bort från värmen och vispa ner smöret, klickvis, tillsätt grädden och smaka av.
Lägg upp fisken på varma tallrikar, fördela musselskivor och bacon ovanpå och häll såsen runt om. Servera genast tillsammans med de lättkokta grönsakerna, citron och potatis.
100409
Åt vi detta efter den underbara fänkolsoppan hemma hos Christer.
Senaste kommentarer