4-8 pers
Smarrig efterrätt

4 st Frysta Smördegsplattor

4msk röd vinbärsgele

150 gr mandelmassa

8 st kondserverade päronhalvor

1 st uppvispat ägg

Pärlsocker

Citronmeliss eller myntablad till pynt

 

Låt päronhalvorna rinna av och torka väl på hushållspapper

Kavla ut de tinade degplattorna på längde och lite på tvären och bred på gele.

Täck två degplattor med riven mandelmassa och lägg 4 päronhalvor på varje.

Täck med de andra två degplatorna, nyp till skarvana väl och forma

längderna jämna. lägg dem på en plåt med bakpapper, pensla med ägg

och srö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 225° 15-20min, skär upp varje längd i 4 bitar.

 

091009
Vi avnjöt detta med lite vaniljglass och gott sött desertvin

vid en hellyckad afton hemma hos Carlsson.