4-8 pers
Smarrig efterrätt
4 st Frysta Smördegsplattor
4msk röd vinbärsgele
150 gr mandelmassa
8 st kondserverade päronhalvor
1 st uppvispat ägg
Pärlsocker
Citronmeliss eller myntablad till pynt
Låt päronhalvorna rinna av och torka väl på hushållspapper
Kavla ut de tinade degplattorna på längde och lite på tvären och bred på gele.
Täck två degplattor med riven mandelmassa och lägg 4 päronhalvor på varje.
Täck med de andra två degplatorna, nyp till skarvana väl och forma
längderna jämna. lägg dem på en plåt med bakpapper, pensla med ägg
och srö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225° 15-20min, skär upp varje längd i 4 bitar.
091009
Vi avnjöt detta med lite vaniljglass och gott sött desertvin
vid en hellyckad afton hemma hos Carlsson.
Senaste kommentarer