Så här blev erfarenheterna efter denna afton, 1 april 2005 hos Olle:

– Låt ingen oauktoriserad pilla på digitalkameran. Den går inte med bara ett batteri. Så vi måste göra om middagen, med nyladdad kamera och plomberat batterifack. Boka tid!

– MP3-spelaren är lite blöt. Den fungerar dock fortfarande och kan spela upp två timmars P4-inspelning med oklanderlig kvalitet, samt en lite osammanhängande testinspelning av ljudregissören.

– Webkameran som skulle live-casta vårt evenemang var inte uppkopplad. Det är svårt med entreprenörer – vi tar en annan nästa gång.

Men maten var god!

– Gubbröra Classic (antagligen trettital): Stek hackade hårdkokta ägg, finhackad ansjovis och gul lök. Lägg på smörad JÄTTE-grov kavring (fullkornsråg, säkert gjord i Danmark och köpt till fördelaktigt importpris på Netto)

– Biffstek med lök: Innanlår, 150-gramsbitar (snålt, det medges, men man fick äta mycket av Affes potatis) med stekt lök samt råstekt potatis som bestod av skivad, oskalad potatis, morötter, rödlök, olivolja, stekt i ugnen. (Affe gillar nog inte att skala potatis – när han står förat blir det alltid oskalat!)

– Carl med de vita fina handskarna bättrade sitt recept (som vid planeringen bestod av konserverade ananasskivor med hela anisfrön) genom att ge skriftligt på det. Och när man läste det finstilta kom kvaliteterna fram! Vad sägs om att smälta 5 dl socker i kastrull (de första 5 dl-erna brann upp när Olle var och hämtade öl), sakta hälla i 4 dl vatten, sedan lägga i finhackad spansk peppar utan kärnor och det vita gojset, två teskedar vaniljsocker, saften från en HEL STOR apelsin, därefter lägga i konserverade ananasskivor att puttra gott i 10 minuter? För att inte tala om såsen av 4 dl creme fraiche, hoprörd med två teskedar krossade anisfrön och två matskedar florsocker?

En riktig herrsallad bestående av tunnskivade bifftomater med rödlöksskivor, balsamvinäger och olivolja satt inte fel heller. Vad gör man inte för att rakryggat kunna berätta för misstänksamma fruar att vi bara inmundigar nyttigheter?

Affes lagerinventering uppdagade en oanad samling snapsar. Dessa tillsammans med nyinköpt OP gjorde att förrätten slank ned utan större plågor, trots lite brist på ansjovis.

En outtalbar tjeckisk öl till förrätten, en Smålandsöl till varmrätten, jordens mest sötklibbiga sherry till efterrätten samt en Hennesykonjagare för att skölja ned kaffet gjorde att vätskebalansen kunde upprätthållas, trots mängden av mat.

Vad kostade detta? Jo, 89 kr per person (plus lagernedskrivning). Så,vi friskade på med hundralappen jämt för att kassören skulle få ett hyfsat netto att utdela vid kommande Tjeckienresa. Och då får ingen pilla på kamerabatterierna…

Hälsar

Olle