Vilket avnjöts hos Olle 040507 under sakkunnig ledning av vårr gästkock Christer Mohlin.

Som vanligt när vi proffs skapar finns inte så mycket exakta mängder utan receptet är mer en vägledning.

Mangoldblad får koka upp i ättiksvatten, häll av och låt stå att svalna och torka.

En kryddblandning görs i ordning bestående av 1 krm kryddnejlika och 12st enbär vilket krossas i mortel varefter 1/2tsk socker och 1krm kanel blandas i.

Detta rörs ut i 2msk smält smör och det smakas av med salt och peppar.

Salta och peppra filen, bryn runt om i olja och skär i 4-5cm stora bitar.

Lägg ut mangoldbladen  i en långpanna och därpå filebitarna och häll på kryddblandningen.

Stek i ugnen 8-10min med 160°.

En sås av oxbuljung och stekflott reds och får koka minst 7min och smaksätts med lite cognag och rött vin.

Fileerna serveras med mangoldbladen och lite sockerärtor och till detta hade vi hasselbackspotatis samt

inte mindre än 5 olika sorters vin.

Nöff nöff!